Creații desen trimise de catre participantii Concursului de creație literară și desen

Concursul propune participanților trei teme la alegere:

  • Dorul de bunici
  • Pandemia COVID-19
  • Limba română – tezaur moștenit

În mod specific, tematicile concursului își propun să evidențieze emoțiile acestora legate de relația cu bunicii, situația creată de pandemia COVID-19 și importanța limbii române în a transmite valorile și tradițiile românești.

  • Grupul 1 – copii până la 10 ani împliniți
  • Grupul 2 – tineri cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani inclusiv
  • Grupul 3 – tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani inclusiv

Premiile: în cadrul concursului se vor acorda 3 (trei) Premii (I, II, III) pentru fiecare secțiune a concursului și grupe de vârstă și 1 mențiune specială (creația cu cele mai multe Like-uri primite pe canalele social Facebook și Instagram GRASP Milano).

Toți participanții la concurs vor primi diplome de participare, transmise prin email.

Concursul prevede posibilitatea acordării unui singur premiu per concurent.

Premiile nu se pot transfera unui alt concurent.

Dorul de bunici

Grupul 1 – copii până la 10 ani împliniți

Sofia Campagnari, are 6 ani locuiește în Mantova și familia ei e originară din Brăila. Sofia participă la concurs cu un desen dedicat temei “Dorul de bunici”. Descriere desen: “în desen Sofia s-a desenat pe ea împreună cu bunicii ei când se joacă în grădina lor. Casa lor este desenată cu toate culorile curcubeului. Fiecare culoare reprezintă un sentiment, ca și în cartea emoțiilor reprezentată prin culori, pe care au studiat-o la scoală.”
Ioana Tanase, din Ossona (provinicia Milano), are doar 3 ani și participă cu un desen inspirat de vacantele in Romania la bunicii din Vaslui. Descrierea desenului: “Reprezinta o particica din natura si momentele frumoase petrecute la bunici si tot ce inseamna viata la tara”.
Matei Tănase, din Ossona (provincia Milano), are 5 ani și participă cu un desen inspirat de dorul de bunici si de vacantele in Romania in satele Fruntișeni si Grăjdeni din zona Vaslui. Descrierea desenului: “Matei este foarte atras de natura si a reprezentat cele 3 căsuțe din dealul din satul bunicilor cu acel mar imens in care s-a cățărat si a mâncat mere. In spatele copacului este un soare imens. Răsăritul îl vede doar la bunici pentru ca la Milano nu se trezește așa de dimineața. Ii plac foarte mult animalele si a desenat capra care a devenit prietena lui cat a stat in vacanta in Romania.”

Grupul 2 – tineri cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani, inclusiv.

Giulia Anisia Gati, are 10 ani, locuiește în Verderio , provincia di Lecco și familia ei este originară din Oradea, județul Bihor. Giulia participă la concurs cu un desen dedicat “Dorului de bunici”. Descrierea desenului: “Bunicule și bunico, spuneți-mi o poveste și strângeți-mă în brațe iubitori. Când sunt cu voi lumea pare mică și noi suntem binecuvântați.”
Anna Marcu are 11 ani și locuiește în Milano. Anna participă la concurs cu un desen dedicat “Dorului de bunici”. Descrierea desenului: “2 picături intr-un ocean, ne întâlnim la un moment dat, suntem fericiți si ne separăm. Rămân cu dorul de bunici”
Guțu Anna Maria, are 13 ani si locuiește in Torino, având familia originară din Bacău. Anna Maria participă cu două creații. Aceasta este prima creație a sa pe tematica “Dorul de bunici”.

Pandemia COVID-19

Grupul 1 – copii până la 10 ani împliniți

Iustin Păscăriu, are 8 ani, locuiește în Padova și frecventează cursul de Limba, cultură și civilizație românească la IC Donatello di Padova organizat de doamna Prof. A Ioana Opriș. Iustin participă la concurs cu două desen și vă prezentăm în continuare primul desen dedicat temei Pandemia Covid-19. Descrierea desenului: “În acest desen am vrut să evidențiez cum era viața în timpul pandemiei, cum covidul umbla prin spitale, iar ambulanțele nu mai încetează să mai ducă oameni la spitalul deja plin de persoane bolnave. În partea de jos a desenului câțiva oameni care poartă mască, stau la distanță unii de alții scoțând bani de la bancă.”
Damian Grazioso, din Milano, are 5 ani și participa cu desenul “Invazia COVID-19 în oraș”, pentru secțiunea Pandemia COVID-19, tema propusă pentru a da oportunitatea copiilor să își exprime sentimentele legate de acest moment istoric pe care îl trăim cu toții. Descrierea desenului prin ochii lui Damian: În partea centrală, deasupra: monstrul care creează viruși invadează orașul colorat cu diferite culori, în funcție de gradul de contaminare a populației. În partea stânga: victimele virusului. În parte dreapta: spitalul afectat de victimele virusului.

Grupul 2 – tineri cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani inclusiv

Julian Grazioso, din Milano, are 10 ani și participă cu desenul “LUPTA CONTRA COVID-19”, pentru secțiunea Pandemia COVID-19, tema propusă pentru a da oportunitatea copiilor să își exprime sentimentele legate de acest moment istoric pe care îl trăim cu toții. Descrierea desenului: “Prepotenta virusului care avansează în ciuda piedicilor”.
Clara Lazăr, are 12 ani și locuiește în Milano. Clara participă la concurs cu un desen dedicat temei “Pandemia Covid -19”. Descrierea desenului: “Am doar 12 ani dar n-am crezut că voi vedea vreodată orașe închise, în care lumea nu poate să se întâlnească chiar dacă poartă mască

Limba română – tezaur moștenit

Grupul 1 – copii până la 10 ani împliniți

Iustin Păscăriu are 8 ani și locuiește în Padova și frecventează cursul de Limba, cultură și civilizație românească la IC Donatello di Padova organizat de doamna Prof. A Ioana Opriș. Iustin participă la concurs cu două desen și vă prezentăm în continuare al doilea intitulat “România, țara mea de suflet”. Descrierea desenului: “Desen nr.1: România, țara mea de suflet. În acest desen am vrut să evidențiez cum o fetiță, sora mea Alexia, care locuiește în Italia simte românește, iar gândul ei este mereu îndreptat spre România de care se simte legată sufletește și pentru care a suferit mult în timpul pandemiei.”
Tudor Batrincea are 9 ani, locuiește în Padova și frecventează cursul de Limba, cultură și civilizație românească la IC Donatello di Padova organizat de doamna Prof. A Ioana Opriș.
Descrierea desenului: “Limba noastră-i o comoară – Acest desen exprimă dorul de limbă, de țară și de neam, dorul de culorile costumelor noastre tradiționale. Mă mândresc cu tricolorul ce flutură sub cerul senin, cu limba noastră care-i numai cântec. Melodioasă și frumoasă e limba noastră românească”.

Grupul 2 – tineri cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani

Maria Gabriela Agrijan, din Milano, are 12 ani și participă cu un desen inspirat de vacantele in Romania la bunicii din satul MESESENII DE SUS. Descrierea desenului: “Când mergeam in Romania vedeam foarte multe animale si câmpuri pline de iarba, copaci, flori si păsări multe”.
Guțu Anna Maria,13 ani, din Torino, având familia originară din Bacău. Anna Maria participă cu două creații. Aceasta este a doua creație a sa intitulată “Ziua iei și ziua tricolorului, sărbătorite prin desen”.

Grupul 3 – tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani inclusiv

Antonio Ștefan Lăzărean are 14 ani locuiește în Milano și familia lui e originară din Bucovina, orasul Gura-Humorului. Antonio participă la concurs cu un desen un desen intitulat “România mea”. Descriere desen: “Prin acest desen am vrut să îmi exprim dorul de adevărata mea casa, de bunicii si restul familiei mele numeroase din România. Iubesc Romania, este frumoasa, este iubire si este ACASA! “

Mai multe informații despre concursul de creație literară și desen pot fi accesate aici.

Tags: