Start Up Your Idea: Antreprenoriatul ca stare de spirit

Când cunoști antreprenori cu experiență, tinzi să crezi ca antreprenoriatul este o stare de spirit. Pare atât de ușor pentru acești oameni să te inspire și să-ți ofere ancore importante pentru planul tău de business, încât te întrebi mereu ce ar fi trebuit să faci ca să fii cât de cât aproape de traseul lor profesional.

Când am conceput programul „Start Up Your Idea”, ne-am dorit să fie mai mult decât un workshop de 2 zile la Bran. Am vrut să creăm o comunitate antreprenorială, inovatoare, puternică și pregătită să ducă schimbarea mai departe.

Pe 20 aprilie, în prima zi a celei de a doua ediţii  „Start Up Your Idea”, au venit șase idei. S-au întâlnit cu Florica Neagu, Director Județean BCR Prahova; Adrian Amariei, CEO și fondator Axonite și Peter Barta, Director Executiv Fundația Post-Privatizare și au trecut prin diferite faze de maturitate. În ultima zi a programului, au plecat șase oameni hotărâţi  să-și perfecţioneze  ideea de start up: Dan va lucra și mai intens la ideea cu Recicleta; Alina și Alexu se pregătesc de o lansare; Rareș are o idee mult mai clară despre consultața în asistență socială; Bogdan va face tot posibilul să ne scape de corvoada plăţii taxelor la întreţinere printr-un simplu click; Matei și Andrei vor promova documentarul în şi despre Romania, iar Nicholas îşi va concretiza  modelul  de business axat pe serviciul de SMS.

În timpul celor trei runde de prezentări și feedback desfășurate în aceste două zile, toți participanții au înțeles că un business este un brand, iar un brand este o promisiune respectată. Pasiunea este vitală  pentru un antreprenor fiind cea care creează povestea, dar planul de afaceri este cel care oferă credibilitate și transformă o idee în realitate.

Puterea unui business este de a  identifica o durere, iar apoi de a oferi antidotul, iar cheia începerii unei afaceri de succes este să găsești un SINGUR lucru potrivit pentru clienții tăi. Identifică o nevoie pe care știi sigur că o poți satisface pentru un grup oameni pe care îi cunoști bine și cu care poți comunica ieftin și ușor (Peter Barta).

Poze de la eveniment pot fi găsite pe pagina de Facebook a programului.

„Start-Up Your Idea” are trei componente: 2 sesiuni de traininguri şi workshopuri pe an, întâlniri periodice cu participanţii de la ediţiile precedente şi un sistem de mentoring care să-i ajute pe tinerii antreprenori să implementeze ideea de start-up. În fiecare an, „Start-Up Your Idea” dezvoltă abilităţile antreprenoriale a 30 de participanţi şi îi motivează să se implice în dezvoltarea de proiecte antreprenoriale, programul funcţionând ca un incubator de idei. Ei vor lucra în echipe pentru a realiza proiecte bazate pe principiile antreprenoriatului şi vor primi feedback de la experţi cu privire la ideile propuse. 

Acest proiect este realizat cu sprijinul Petrom România, Ambasadei S.U.A la Bucureşti, Coca Cola HBC România şi a partenerilor Leaders, Educativa, Radio France International (RFI), Radio România Actualităţi, Radio România Internaţional, ȘtiriONG, România Pozitivă, Lume Bună, BestJobs.

Tags: